Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Castellum miljardsäljer till Nyfosa i Finland

Publicerad: 9 juli 2021, 07:09

Castellum säljer nio fastigheter i Jyväskylä till Nyfosa.

I början av juli meddelade Castellum att de förvärvar bolaget Kielo och med det en finsk fastighetsportfölj. Nu säljer bolaget nio fastigheter ur portföljen till Nyfosa för 2,1 miljarder kronor.


Ämnen i artikeln:

CastellumNyfosa FastigheterFinland

Affären består av nio kontorsfastigheter och en byggrätt om 8000 kvadratmeter kontor i staden Jyväskylä. Fastigheterna omfattar totalt 67 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta och den årliga hyresintäkten uppgår till cirka 183 miljoner kronor. Bland hyresgästerna finns Kesko, Airbus och Jyväskylä universitet. 

Läs även: Castellums köpoffensiv fortsätter - förvärvar finska Kielo

– Avyttringen är en geografisk fokusering av den finska portföljen. Vi fortsätter vår tillväxtresa och bygger en än starkare nordisk plattform för hållbara och högkvalitativa fastigheter inom kontor och logistik, säger Henrik Saxborn, vd för Castellum, i bolagets pressmeddelande.

Frånträde väntas ske den 12 juli 2021. 

– Vi är nöjda med att kunna förvärva moderna och kvalitativa fastigheter med attraktiva lägen i en av Finlands största regionstäder. Med växande befolkning, universitet och ett expansivt näringsliv är Jyväskylä ett exempel på orter vi söker i vår etablering på den finska marknaden. En bra start som det ska byggas vidare på, kommenterar Stina Lindh Hök, VD i Nyfosa, i bolagets pressmeddelande. 

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.