Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Castellum miljardsäljer till Genesta i Köpenhamn

Publicerad: 19 april 2021, 09:59

Foto: Castellum

Castellum säljer fastigheten Sundby Overdrev i Köpenhamn till Genesta, GNRE Fund III. Köpeskillingen uppgår till 778 miljoner danska kronor, motsvarande drygt 1 miljard kronor.


Ämnen i artikeln:

CastellumGenesta Property

Fastigheten är belägen på Kay Fiskers Plads 9-11, i Ørestad, Köpenhamn och omfattar 32 477 kvadratmeter uthyrningsbar yta inklusive garage. Byggnaden består av ett 80 meter högt torn och är en av de högsta byggnaderna i Danmark. 

– Fastigheten har varit i Castellums ägo sedan förvärvet av Norrporten och gett en bra avkastning under dessa fem år. När fastigheten nu blir nästan helt vakant väljer vi att sälja och investera i andra kontors- och logistikfastigheter. Vår strategi att växa i Norden och tillväxtmarknader som Köpenhamn ligger fast, säger Henrik Saxborn, vd för Castellum, i bolagets pressmeddelande. 

Hyresvärdet uppgår till cirka 65 miljoner danska kronor, motsvarande 88 miljoner kronor. Den nuvarande ankarhyresgästen Ferring Pharmaceuticals flyttar ut inom kort och i samband med det planerar Genesta att starta en omfattande renovering av ytorna. Efter utflyttningen ligger uthyrningsgraden på cirka 34 procent.   

– Det här är ett perfekt tillskott till vår portfölj av kontorsfastigheter i strategiska lägen i Norden. Jag är stolt över teamet, det är den andra transaktionen på bara några veckor, säger David Neil, vd på Genesta, i bolagets pressmeddelande.

Frånträde beräknas ske den 1 juli 2021. KPMG och Bruun & Hjejle har varit Genestas rådgivare under köpet.

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

CastellumGenesta Property

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.