Torsdag09.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Castellum köper fastigheter i Halmstad

Publicerad: 10 Mars 2014, 07:31

Via det helägda dotterbolaget Harry Sjögren AB köper Castellum AB (publ) nio fastigheter i Halmstad för 645 miljoner kronor. Fastigheterna är belägna i det så kallade högskoleområdet cirka två kilometer sydost om centrum


I förvärvet av de nio fastigheterna ingår landmärket Trade Center, som är den högsta byggnaden i Halmstad. Den största hyresgästen är Högskolan i Halmstad, med en verksamhet som omfattar 10 000 studenter och 600 anställda. Enligt Castellum har bolaget redan fått tillträde till fastigheterna.

Det förvärvade beståndet har en uthyrningsgrad på 95 procent och består av 43 500 kvadratmeter varav 30 850 kvadratmeter utgörs av kontor och resterande del av butik, utbildningslokaler, lager och bibliotek. Affären innebär att Castellum via dotterbolaget Harry Sjögren AB mer än fördubblar sitt fastighetsbestånd i Halmstad, från cirka 35 000 till 78 500 kvadratmeter.

– Förvärvet innebär en stor satsning på Halmstad, en stad med stark tillväxt. Vi får nu både en effektivare förvaltning och ett bredare utbud av lokaler till våra kunder, säger Henrik Saxborn som är vd på Castellum.

Redaktionen

Källa: Castellum

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.