Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Castellum investerar för 762 miljoner

Publicerad: 22 januari 2015, 07:01

Castellum AB förvärvar, via de helägda dotterbolagen Fastighets AB Brostaden och Fastighets AB Briggen en, portfölj som utgörs av en central fastighet i Stockholm och tre fastigheter i Köpenhamn.


Ämnen i artikeln:

Briggen FastigheterBrostadenCastellumDanmarkKöpenhamn

I Stockholm förvärvar Brostaden en kontorsfastighet om 11 500 kvadratmeter samt ett parkeringshus i Marievik. Investeringen uppgick till 324 miljoner kronor. Tillträde sker 28 januari 2015.

I Danmark förvärvar Briggen kontors- och lagerfastigheter om totalt 51 200 kvadratmeter i Albertslund, Brøndby och Søborg i nordvästra delen av Storköpenhamn som bedöms ha potential då det bland annat planeras infrastrukturutbyggnad i området. Investeringen uppgick till 383 miljoner kronor. Tillträde sker 28 januari 2015.

Briggen har även förvärvat en fullt uthyrd kontorsbyggnad om 2 600 kvadratmeter i Herlev företagspark i Storköpenhamn. Investeringen uppgick till 34 miljoner. Tillträde har skett.

I och med förvärven i Köpenhamn mer än fördubblar Briggen sitt innehav i Danmark.

Briggen har dessutom förvärvat en fullt uthyrd kontors- och lagerfastighet i Väla Södra i Helsingborg om 2 800 kvadratmeter. Investeringen uppgick till 21 miljoner. Tillträde har skett.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Castellum

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.