lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Castellum investerar för 239 miljoner

Publicerad: 13 juni 2013, 05:18

Castellum AB har via tre av sina dotterbolag startat nybyggnation och förvärvat i Jönköping, Helsingborg och Göteborg.

Ämnen i artikeln:

Briggen FastigheterCastellumCorallen

Fastighets AB Corallen har påbörjat nybyggnation av sista etappen i det centrala området Atollen, Jönköping. Den påbörjade nybyggnationen genomförs tillsammans med annan part och består för Corallens del av 4 400 kvadratmeter butik/kontor/restaurang, där 7 procent för närvarande är uthyrt. Den totala investeringen för hela Atollen beräknas uppgå till 289 miljoner kronor, varav sista etappen som nu påbörjats utgör 133 miljoner och beräknas vara färdigställd våren 2015.

I området Berga, Helsingborg, har Fastighets AB Briggen påbörjat nybyggnation av en fullt uthyrd lagerbyggnad om 9 700 kvadratmeter. Den nya byggnaden uppförs i enlighet med miljöcertifieringssystemen Miljöbyggnad och Green Building. Investeringen beräknas uppgå till 72 miljoner och vara färdigställd fjärde kvartalet 2014.

I Högsbo, Göteborg, har Harry Sjögren AB förvärvat en kontorsfastighet om 2 700 kvadratmeter. Fastigheten ligger i anslutning till bolagets befintliga bestånd och är uthyrd till cirka 45 procent. Investeringen uppgick till 34 miljoner och inkluderar en outnyttjad byggrätt om 6 000 kvadratmeter. Tillträde har skett.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Castellum

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev