onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Castellum i mål - fullföljer budet på Kungsleden

Publicerad: 10 november 2021, 09:45

Castellum har nått 92 procent anslutningsgrad i budet på Kungsleden och fullföljer därmed affären och tar över Kungsleden.

Ämnen i artikeln:

Castellum

Ajda Dzambic

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se


Castellum la budet på Kungsleden den 2 augusti 2021 och meddelar nu att bolaget fullföljer budet. 

– Med 91,9 procent av kapital och röster i Kungsleden förstärker vi positionen som Nordens ledande noterade kommersiella fastighetsbolag. Det finns en grundmurad positiv syn på det sammanslagna bolaget, vilket tydliggörs av att en övervägande majoritet har haft en preferens för aktievederlaget. Nu förlänger vi budet till och med den 18 november för att möjliggöra för de som ännu inte hunnit lämna in sina aktier att få vara en del av den fortsatta resan, säger Rutger Arnhult, styrelseordförande i Castellum, i en kommentar. 

Läs även: Castellum lägger bud på Kungsleden

Den förlängda acceptperioden för erbjudandet löpte ut den 9 november 2021. Castellum meddelar idag följande:

– Samtliga villkor för erbjudandets fullföljande har uppfyllts. Erbjudandet förklaras följaktligen ovillkorat i alla hänseenden och Castellum kommer att fullfölja förvärvet av de aktier som har lämnats in i erbjudandet.

– De aktier i Kungsleden som har lämnats in i erbjudandet vid utgången av den förlängda acceptperioden, tillsammans med de aktier i Kungsleden som Castellum har förvärvat på marknaden, motsvarar cirka 91,9 procent av det utestående aktiekapitalet och rösterna i Kungsleden.

– Castellum har beslutat att förlänga acceptperioden för erbjudandet till och med den 18 november 2021 för att kvarvarande aktieägare ska ges möjlighet att acceptera Erbjudandet.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev