Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Castellum i bytesaffär med Wallenstam

Publicerad: 31 mars 2017, 09:30

Henrik Saxborn, vd på Castellum och Hans Wallenstam, vd på Wallenstam.

Castellum och Wallenstam genomför en bytesaffär, där Castellum förvärvar två fastigheter i Göteborg och säljer två i Kallebäck och Mölnlycke centrum.


Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i VästsverigeGöteborgCastellumWallenstam Fastigheter

Fastigheterna i Göteborg ligger på Mölndalsvägen och omfattar drygt 8 000 kvadratmeter kontor, med en befintlig byggrätt på ytterligare 7 000 kvadratmeter. Förvärvspriset ligger på 280 miljoner kronor.

– Det är glädjande att genomföra en bytesaffär med bra kontor och planlagda kontorsbyggrätter i Göteborg. Här är vakansgraden historiskt låg och bristen på moderna kontor är en utmaning för oss när befintliga kunder vill expandera. Affären är en del i den pågående koncentrationen av portföljen, säger Henrik Saxborn, Castellums VD.

De fastigheter som Wallenstam köper ligger i Kallebäck och Mölnlycke utanför Göteborg, och omfattar 35 000 kvadratmeter lager och industri. Priset ligger där på 335 miljoner kronor. I och med försäljningen lämnar Castellum Mölnlycke helt.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News