Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Castellum i bytesaffär med Klövern

Publicerad: 27 februari 2017, 07:09

Henrik Saxborn är vd på Castellum.

Foto: Castellum.

Castellum genomför en bytesaffär med Klövern som innebär förvärv av 14 fastigheter i Borås och försäljning av 9 fastigheter i Mölndal och Partille.


Ämnen i artikeln:

ColliersKlövern FastigheterCastellum

Förvärvspriset uppgår till cirka 480 miljoner och försäljningspriset till cirka 497 miljoner.

Förvärvet i Borås omfattar en sammanlagd yta om 81 000 kvadratmeter och utgörs i huvudsak av lokaler för kontor och lager/logistik. Castellums innehav i Borås ökar nu med cirka 80 procent till totalt ca 185 000 kvadratmeter. Förvärvet innebär att Castellum tar över Klöverns personal i Borås.

– Bytesaffären är en del i den pågående omfördelningen av portföljen med höjd kvalitet genom projektutveckling och ökad densitet i tydliga tillväxtmarknader, kommenterar Henrik Saxborn, vd för Castellum.

Försäljningen i Partille och Mölndal omfattar totalt 38 000 kvadratmeter kontor. Den innebär att Castellum helt lämnar Partille. Fyra fastigheter är belägna i Mölndal och fem fastigheter är belägna i Partille, nära Klöverns befintliga bestånd i respektive marknad. Försäljningen av de 14 fastigheterna i Borås innebär att Klövern lämnar orten.

– Denna bytesaffär stärker Klöverns position i Göteborgsregionen genom strategiska tilläggsförvärv i närheten av befintligt bestånd, säger Klöverns vd Rutger Arnhult.

Till- respektive frånträde sker den 1 april 2017.

Colliers har agerat rådgivare i affären.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.