Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Castellum avyttrar fastighetsportfölj i Västerås

Publicerad: 19 oktober 2018, 06:24

Bild: Riksbanken

Castellum säljer portfölj med åtta fastigheter i Västerås till Stendörren. Affären uppgår till ett underliggande fastighetsvärde om 345 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

CastellumStendörren FastigheterVästerås

Fastigheterna omfattar totalt 41500 kvadratmeter och består av kontors, lager- och industrilokaler. Uthyrningsgraden för samtliga fastigheter ligger på 90 procent och den årliga hyresintäkten uppgår till runt 35 miljoner kronor.

– Affären sker i linje med Castellums planerade portföljförflyttning, med avsikt att fortsätta utveckla fastighetsbeståndet och renodla vår portfölj i Västerås, säger Per Gawelin, vd Region Mitt på Castellum.

– Vi är glada att kunna köpa en mycket välskött fastighetsportfölj i Västerås och vi strävar att göra kompletteringsförvärv framöver. När Västerås växer vill vi kunna tillhandahålla ändamålsenliga lokaler till alla de företag som vill verka i detta tillväxtområde, säger Fredrik Brodin, vd på Stendörren.

Tillträde sker den 30 november.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.