Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Carlyle säljer Punkt och Gallerian i Västerås

Publicerad: 15 juli 2016, 08:56

Carlyle Europe Real Estate Partners säljer två köpcentrum i centrala Västerås, Punkt (Mats 5) och Gallerian (Loke 24). Köpeskillingen uppgår till 850 miljoner kronor och köpare är Agora.


Ämnen i artikeln:

Carlyle GroupAgoraCatellaCushman & WakefieldMAQS AdvokatbyråVästerås

De båda galleriorna omfattar tillsammans cirka 40 000 kvadratmeter uthyrbar area och ett garage om 1 500 p-platser. Fastigheterna har ett bedömt hyresvärde om cirka 98 miljoner och en uthyrningsgrad på cirka 85 procent. Punkt och Gallerian ligger i direkt anslutning till Centra som Agora äger sedan tidigare.

– Västerås är en av de viktigaste orterna i det expansiva Mälardalen. Med det här förvärvet har vi en mycket stabil och utvecklingsbar bas i det absoluta centrum av staden. Det är ett bra exempel på hur vi vill expandera vår portfölj och vår affär, säger Wilner Anderson, vd för Agora, i ett pressmeddelande.

Förvärvet är villkorat av nyemission och finansiering och tillträde sker den 30 september.

Cushman & Wakefield har varit rådgivare till Carlyle. Catella Corporate Finance har varit rådgivare och MAQS advokatbyrå har varit legal rådgivare åt Agora.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.