söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Capman säljer ikonisk bryggeribyggnad i Köpenhamn

Publicerad: 8 augusti 2022, 09:23

Rød Lagerbygning eller Red Warehouse ska omvandlas till moderna kontorsytor. Foto: Capman

Bolaget säljer ”Rød Lagerbygning” i det gamla bryggerikvarteret Carlsberg District för runt en halv miljard danska kronor. ”Det är en unik och intressant produkt”, säger säljarens rådgivare CBRE.

Ämnen i artikeln:

KöpenhamnSvepetCapMan

Teresa Ahola

teresa.ahola@fastighetsnytt.se


– Vi är mycket nöjda med försäljningen av den här attraktiva fastigheten i Danmark, kommenterar Peter Gill, chef för Capman Danmark. 

Det historiska huset från 1883 omvandlas som bäst till en modern kontorsbyggnad med bibehållen industriarkitektur.

– Renoveringen går bra och byggnaden präglas av det ursprungliga rustika industriella uttrycket kombinerat med ett modernt utseende och funktionalitet. Vi tecknade nyligen ett långsiktigt hyresavtal med Boston Consulting Group, säger Gill. 

Nu har fastigheten sålts till det tyska familjeföretaget THI Investment för en konfidentiell köpesumma som ändå uppges landa på runt en halv miljard danska kronor, motsvarande cirka 700 miljoner svenska kronor. 

– Allt fungerar väl i området med kontor, bostäder och service. Vi räknar med att hela fastigheten ska vara fullt uthyrd från 2023 och ser fram emot det fortsatta samarbetet med Capman och Revco, kommenterar investeringsbolagets vd Florian Geistmann.

Capman och Revco utvecklar tillsammans sammanlagt 9 870 kvadratmeter i de ikoniska bryggerikvarteren.

– Vi är mycket glada över att se denna transaktion falla på plats. Fastigheten har rönt stor uppmärksamhet från internationella och nationella investerare på kontorsmarknaden och har ett fantastiskt läge i Köpenhamn. Det är en unik och intressant produkt, säger Christian Bro Jansen, Head of Capital Markets på CBRE i Danmark. 

CBRE, Accura och EY har varit säljarens rådgivare för transaktionen, medan NREIM, Plesner, Deloitte och Sweco assisterat köparen.

Det här blir Capmans sjätte avyttring och bolaget förvaltar nu fastigheter till ett värde av cirka 4 miljarder euro. Teamet består av cirka 60 personer baserade i Helsingfors, Stockholm, Köpenhamn, Oslo och London.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev