Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

CA Fastigheter säljer till Trophi i Jönköping

Publicerad: 2 september 2019, 11:16

CA Fastigheter avyttrar fastigheten Örnästet 4 i Jönköping till Trophi Fastighets AB. Fastigheten omfattar 10 500 kvadratmeter och har ICA Maxi som hyresgäst.


Ämnen i artikeln:

CA FastigheterTrophi Fastigheter

CA Fastigheter avyttrar fastigheten Örnästet 4 i Jönköping till Trophi Fastighets AB, meddelar bolaget i ett pressmeddelande. Fastigheten omfattar 10500 kvadratmeter och har ICA Maxi som hyresgäst.

– Det är med visst vemod som vi säljer denna fantastiska fastighet. Vi anser dock att fastigheten nu är utvecklad till en nivå där det på kort och medellång sikt finns begränsade utvecklingsmöjligheter, säger Johan Damne, VD för CA Fastigheter AB, i en kommentar.

Fastigheten har genomgått en omfattande om-och tillbyggnad under 2018 och till följd av detta har även ICA utvecklat butiksytorna.

– Vi är mycket nöjda med detta förvärv. ICA Maxi i Jönköping är en av Sveriges mest framgångsrika livsmedelsbutiker och vi ser fram emot att tillsammans med ICA arbeta för att ytterligare stärka framgången för butiken, säger Jan Björk, vd på Trophi i bolagets pressmeddelande.

Catella Corporate Finance har varit rådgivare i affären.

Ajda Dzambic

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News