torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Byggvesta gör markförvärv i Flempan – bygger 800 nya bostäder

Publicerad: 15 september 2023, 06:27

Visionsbild nya studentbostäder på Campus Flemingsberg. Illustration: Towatt Architects & Planners

Byggvesta köper mark i Flemingsberg av Akademiska Hus och Stiftelsen Clara för att kunna bygga 800 nya student- och forskarbostäder. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetByggvestaAkademiska HusHuddinge

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Det aktuella markområdet ligger inom fastigheten Grantorp 2:32 som under hösten väntas få en godkänd detaljplan av Huddinge kommun. Projektet planeras i ett område som idag består av skog och som ligger centralt i Flemingsberg strax norr om stambanan och Huddingevägen.

Säljare av marken är Akademiska Hus och Stiftelsen Clara, där den sistnämnda aktören sedan 2017 har ett fastighetsöverlåtelseavtal med Byggvesta.

Läs mer: Flemingsberg, Täby och Arlanda – här är Stockholms framtida stadskärnor

Byggvesta skriver i pressmeddelandet att de 800 nya studentbostäderna väntas skapa en "modern och attraktiv campusmiljö" och att det nya bostadsområdet kommer att komplettera befintliga bostäder och verksamheter.

– Flemingsberg är ett dynamiskt område, och vi är stolta över att kunna förverkliga vår strategi att skapa studentbostäder där de behövs mest och samtidigt bidra till den positiva utvecklingen av Södertörn, säger Catarina Fritz, tillförordnad vd ByggVesta, i en kommentar.

Projektet har bearbetats sedan 2016. Detaljplaneprocessen beräknas slutföras under fjärde kvartalet i år med planerad byggstart våren 2024. Den första etappen med 400 bostäder väntas vara färdigställd under en period från slutet av 2025 till halvårsskiftet 2026.

Läs också: Byggvestas Jenny Jonsson: "Folk skrattade åt min dialekt"

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev