torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Bygghandelskedja säljer varuhus i Småland

Publicerad: 12 april 2023, 07:27

Joakim Grunditz, transaktionschef för Göteborg på Croisette Real Estate Partner. Till höger fastigheten Pressaren 13 i Växjö.

Beijer Byggmaterial har avyttrat sitt varuhus i Växjö till ett lokalt fastighetsbolag. Orsaken är att bolaget flyttar under nästa år.

Ämnen i artikeln:

SvepetVäxjö

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Bygghandelskedjan Beijer Byggmaterial har bedrivit verksamhet i fastigheten Pressaren 13 i Västra Mark i Växjö under många år. Men med anledning av att bolaget flyttar butiken till nybyggda lokaler i närheten av köpcentret Grand Samarkand under våren 2024 avyttrar man nu fastigheten i form av en bolagsförsäljning.

Lokalerna uppgår till 5 200 kvadratmeter uthyrningsbar yta.

Köpare är det lokala fastighetsbolaget Alhansa Fastigheter som tillträdde sina lokaler den 3 april. Croisette var rådgivare till Beijer i samband med affären.

Läs också: Nya styren: Så förändras stadsbyggnadspolitiken i 12 kommuner

– Fastigheter inom lager- och lättindustrisegmentet är alltjämt attraktivt bland investerare. Vår industrirapport för 2023 visar att vakansgraden i Sveriges totala industristock ligger runt 2,5 procent vilket är en av drivkrafterna bakom de senaste årens ökande intresse. Vi är glada över förtroendet vi fått av Beijer och vill passa på att tacka båda parter för en smidig process, kommenterar Joakim Grunditz, transaktionschef för Göteborg på Croisette Real Estate Partner.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev