Fredag14.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Bygger 374 bostäder i Linköping

Publicerad: 21 Mars 2016, 12:14

Bild: Lundbergs.

Lundbergs ska bygga 374 nya hyresrätter i Linköping, genom ett entreprenadavtal med NCC. Den totala investeringen uppgår till 770 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

L E LundbergLinköpingNCC

Lundbergs ska bygga 374 nya hyresrätter i Linköping, genom ett entreprenadavtal med NCC. Ordervärdet till NCC uppgår till 550 miljoner kronor, och den totala investeringen uppgår till 770 miljoner kronor.

Bostäderna ska uppföras i kvarteret Elitseglaren 1, i Södra Ekkällan, vid Universitetssjukhuset. Flera huskroppar på mellan fyra och tio våningar ska bilda två kvarter, med lägenheter på mellan ett och fem rum.

– Södra Ekkällan är ett spännande område som har vuxit snabbt. Områdets närhet till både stadskärnan och rekreationsområden gör det mycket attraktivt för boende. Dessutom ligger flera stora arbetsplatser i närheten, säger Peter Whass, VD Fastighets AB L E Lundberg.

Byggstart är planerad till hösten 2016 förutsatt att detaljplan och bygglov vunnit laga kraft. Färdigställande och inflyttning sker etappvis och det sista huset beräknas vara färdigt för inflyttning i slutet av 2019.

NCC, som kommer att bygga bostäderna, sålde tidigare marken till just L E Lundberg.

Redaktionen

Källa: Lundbergs

Ämnen i artikeln:

L E LundbergLinköpingNCC

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.