torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Brunswick Ventures blir fristående - byter namn

Publicerad: 25 januari 2022, 12:58

Willem De Geer, grundare och vd på YLD Foto: YLD

Brunswick Ventures bryter sig loss från Brunswick Real Estate och blir YLD.

Ämnen i artikeln:

Brunswick Real EstateYLD

Ajda Dzambic

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se


Brunswick Ventures har sedan 2015 varit en del av Brunswick Real Estate och verkat för att göra egna investeringar i fastighetsrelaterade bolag. Nu blir bolaget fristående och oberoende under det nya namnet YLD. Precis som tidigare kommer bolaget fortsätta att investera i, bygga och driva fastighetsrelaterade bolag men nu inkluderas även techbolag i portföljen.

YLD är ett investmentbolag som tillhandahåller infrastruktur och verktyg till entreprenörer, inklusive tillgång till finansiering, nätverk och branscherfarenhet. Ambitionen är att ge entreprenören möjlighet att huvudsakligen fokusera på tillväxt. 

Läs även: Slopat investeringsstöd slår hårt mot lokala aktörer

– Den röda tråden i vår verksamhet är att underlätta entreprenörskap och nu kan vi investera i fastighetssektorn, innovation och inte minst socialt entreprenörskap, säger Willem De Geer, grundare och vd på YLD, i bolaget pressmeddelande. 

YLDs portfölj består i nuläget av över 20 företag med ett portföljvärde på drygt fyra miljarder kronor. Bolaget har inte en bestämd investeringshorisont eller en begränsande investeringsstrategi vilket ger en stor flexibilitet vid investeringar.

– YLD attraherar passionerade, kreativa, och resultatinriktade entreprenörer med en riktigt bra idé. Vi brukar beskriva YLD som en entreprenörs utökade familj - ett safe space för att göra misstag, lära sig och utvecklas. Nu när YLD står på egna ben har vi ännu bättre förutsättningar för att göra det vi gör bäst – att lyfta entreprenörer, fortsätter Willem De Geer, i pressmeddelandet. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev