Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Brunswick lanserar fastighetsbolag - siktar på fem miljarder

Publicerad: 20 januari 2022, 14:23

Brunswick Real Estate lanserar Bohild Fastigheter, med Länsförsäkringar Liv och Länsförsäkringar Fondliv som medinvesterare.


Ämnen i artikeln:

Brunswick Real EstateLänsförsäkringar

Bohild Fastigheter är en långsiktig fastighetsägare och fokuserar på bostäder och samhällsfastigheter. Bolaget har höga ambitioner inom hållbarhet och tror på att arbeta med att förbättra befintliga fastigheter i stället för att producera nytt. Bland annat siktar man på att genomföra energiförbättrande åtgärder för att uppnå CO2-besparingar. 

Läs även: Stor kartläggning: Fastighetsbolagens styrelser sticker ut

– Bohild kompletterar Brunswicks sex befintliga investeringsmandat väl. På Brunswick har vi ett tydligt fokus på mätbara miljömässiga och sociala förbättringsåtgärder i våra fastigheter och vi är mycket glada att Länsförsäkringar är med oss på denna resa och delar våra värderingar, säger Patrik Andersson, vd på Brunswick, i pressmeddelandet. 

Bohild har under hösten genomfört två affärer och förvärvat fyra fastigheter med totalt 157 lägenheter i Borlänge och Falun. I samband med det första köpet ingick Bohild ett förvaltningssamarbete och samägande med familjebolaget Englundsbostäder. Bolaget har ambitionen att växa fastighetsbeståndet till fem miljarder över tre år och fokuserar då på centralt belägna fastigheter. 

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.