Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Britter miljardköper nordiska fastigheter

Publicerad: 24 augusti 2016, 06:58

Brittiska fondbolaget Round Hill Capital, specialiserat på fastighetsfonder, är nu i färd med att avsluta förvärvet av en stor nordisk portfölj bestående av logistik- och industrifastigheter, bland annat i Sverige. Det uppger källor för Fastighetsnytt.


Ämnen i artikeln:

Pangea Property Partners

Brittiska fondbolaget Round Hill Capital, specialiserat på fastighetsfonder, är nu i färd med att avsluta förvärvet av en stor nordisk portfölj bestående av logistik- och industrifastigheter, bland annat i Sverige. Det uppger källor för Fastighetsnytt. Affären kommer att skrivas under närsomhelst, eventuellt under onsdagen. Säljare av portföljen är norska NLI Eiendomsinvest.

Enligt Fastighetsnytts källor är det hela NLI:s bestånd som ska säljas, totalt 19 fastigheter varav 60 procent (nio fastigheter) är beläget i Sverige. NLI:s aktieägare beslutade om försäljningen på en extra stämma 10 augusti och frånträde är planerat 16 september.

Vid årsskiftet var NLI:s sammanlagda fastighetsvärde drygt 1,9 miljarder norska kronor och av ett meddelande till bolagets aktieägare framgår att köpesskillingen är cirka 640 miljoner norska kronor.

Pangea har varit rådgivare till säljaren.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Pangea Property Partners

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.