Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Brinova köper för 135 miljoner i Kristianstad

Publicerad: 8 september 2017, 10:42

Per Johansson, vd för Brinova.

Foto: Tribona.

Sparbanken Skåne har sålt fem fastigheter i Kristianstads kommun till Brinova för 135 miljoner kronor. Fastigheterna inkvarterar bankens kontor i Kristianstad, Åhus och Tollarp och Sparbanken tecknar i samband med affären långa hyresavtal gällande fastigheterna.


Ämnen i artikeln:

Brinova FastigheterCroisette

Sparbanken Skåne har sålt fem fastigheter i Kristianstads kommun till Brinova för 135 miljoner kronor. Fastigheterna inkvarterar bankens kontor i Kristianstad, Åhus och Tollarp och Sparbanken tecknar i samband med affären långa hyresavtal gällande fastigheterna. Enligt ett pressmeddelande från Brinova har avtalen en viktad genomsnittlig återstående löptid på 8,2 år. Hyresvärdet uppgår till 13 miljoner kronor.

– För Brinova blir det positivt att växa i Kristianstad där vi redan har en etablerad förvaltningsorganisation, detta skapar förvaltningseffektivitet, säger Per Johansson, vd för Brinova i en kommentar.

Totalt omfattar affären en uthyrningsbar yta om 8000 kvadratmeter och tillträde sker 2 oktober.

– Våra kontor i Kristianstad kommun kommer att finnas kvar precis som tidigare. Men rent praktiskt blir det mer effektivt för oss att hyra ytorna än att äga husen, säger Sparbanken Skånes vd Bo Bengtsson i ett pressmeddelande.

Croisette Real Estate Partner har företrätt Sparbanken Skåne i affären.

– Vi är glada att processen blivit lyckosam för samtliga parter, säger Fredrik Dackheden, Head of Transactions på Croisette, i ett pressmeddelande.

Sverrir Thór

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.