Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Bricknova köper av Obos i Nynäshamn

Publicerad: 8 november 2021, 12:50

Bricknovas nya bostadsprojekt i Nynäshamn.

Foto: Bricknova

Bricknova har köpt en fastighet i Nynäshamns kommun av Obos. Fastigheter tillåter en byggrätt om cirka 9 300 kvadratmeter för bostadsändamål.


Ämnen i artikeln:

OBOSNynäshamnBricknova

Affären avser fastigheten Skonaren 4 som omfattar av lagakraftvunnen detaljplan om 3,2 hektar mark, varav cirka 9 300 kvadratmeter tillåts för bostadsändamål. Planen är att etablera bostadsprojektet Nynässagan på platsen, vilket består av 74 radhus. 

Läs även: ”Donut city” på frammarsch – städernas attraktionskraft minskar

– Förvärvet är helt i linje med vår strategi att utveckla högkvalitativa bostäder till överkomliga priser i attraktiva områden inom Storstockholm. Bostadsprojektet ger oss goda förutsättningar för fortsatt stadsutveckling i Nynäshamns kommun. Vi är ivriga att dra i gång projektet ordentligt, säger Orlando Villacrez, grundare och vd på Bricknova, i bolagets pressmeddelande.

Det nya bostadskvarteret ligger i Sandhamn, strax söder om centrala Nynäshamn. Projektet beräknas vara uppfört och inflyttningsklart under slutet av 2023. Tillträde sker den 15 november 2021. 

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

OBOSNynäshamnBricknova

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.