Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Bostadspriserna går ner i riket

Publicerad: 12 september 2012, 05:48

De senaste tre månaderna har priset på bostadsrätter i riket gått ner med 4 procent, visar de senaste siffrorna från Mäklarstatistik. Priserna i Stockholm och Göteborg har däremot stigit något.


Ämnen i artikeln:

Mäklarstatistik

– Prisnedgången på bostadsrätter på tre månader är en effekt av att det alltid säljs fler billiga lägenheter utanför storstäderna på sommaren. Och de övriga siffrorna visar på en balanserad marknad utan några stora slag. Utbud och efterfrågan ligger i linje med varandra vilket ger en trygghet för både köpare och säljare. Det avspeglas också i att det sålts relativt mycket bostäder nu efter semestrarna, säger Lars-Erik Nykvist, vd på Fastighetsbyrån.

– Vi har fortfarande ett stort antal bostäder till salu men tendensen är att det minskar. Nu ligger utbudet för både bostadsrätter och villor under fjolårets nivå och tillsammans med räntesänkningen kan möjligen köpviljan på marknaden öka något. Samtidigt finns fortfarande orosmoment i omvärlden och vi tror inte på några större prisökningar framöver, säger Lars-Erik Nykvist.

Prisstatistik BOSTADSRÄTTER, augusti 2012

Statistiken baseras på försäljningen av 13 429 bostadsrätter under juni 2012 – augusti 2012. Tremånaderssiffran är en jämförelse med mars 2012 – maj 2012, tolvmånaderssiffran med juni 2011 – augusti 2011 och enmånadssiffran jämförs med maj 2012 – juli 2012.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Mäklarstatistik

Ämnen i artikeln:

Mäklarstatistik

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.