Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Börsbolag säljer klassisk industribyggnad för båttillverkning för 100 miljoner

Publicerad: 9 maj 2022, 20:57

I fastigheten, Mariestad Björsäter 43:3, på Björnslyckevägen utanför Mariestad har båttillverkning bedrivits sedan 1960-talet.

Foto: Henrik Ljungqvist/Google maps

Båttilverkaren Nimbus undertecknar en avsiktsförklaring med en lokal fastighetsägare avseende försäljningen av bolagets produktionsfastighet utanför Mariestad. Köpeskillingen uppgår till 100 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Mariestad

I samband med avyttringen väntas Nimbus Group teckna ett 15-årigt hyresavtal för att säkerställa fortsatt produktion vid anläggningen. De medel som väntas frigöras kommer att användas i Nimbus Groups fortsatta expansion.

– Vårt uttalade mål är att växa vår verksamhet. Fastighetsförvaltning hör inte till vår kärnverksamhet och genom att avyttra och därefter leasa fastigheterna i Lugnås så frigörs kapital som vi kan använda för investeringar som är i linje med vår strategiska tillväxt. Dessutom synliggör vi de väsentliga dolda värden som finns i vår balansräkning, kommenterar Jan-Erik Lindström, vd för Nimbus Group.

I huvudfastigheten har båttillverkning bedrivits sedan 1960-talet. 

Nimbus Group har haft verksamhet i fastigheten sedan 2012. Parterna räknar med att kunna träffa en slutgiltig uppgörelse under det andra kvartalet 2022.

Det bokförda värdet för den avyttrade anläggningen uppgår till 29 miljoner. 

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@bbm.bonnier.se

Ämnen i artikeln:

Mariestad

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.