fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Börsbolag säljer klassisk industribyggnad för båttillverkning för 100 miljoner

Publicerad: 9 maj 2022, 20:57

I fastigheten, Mariestad Björsäter 43:3, på Björnslyckevägen utanför Mariestad har båttillverkning bedrivits sedan 1960-talet. Foto: Henrik Ljungqvist/Google maps

Båttilverkaren Nimbus undertecknar en avsiktsförklaring med en lokal fastighetsägare avseende försäljningen av bolagets produktionsfastighet utanför Mariestad. Köpeskillingen uppgår till 100 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

Mariestad

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


I samband med avyttringen väntas Nimbus Group teckna ett 15-årigt hyresavtal för att säkerställa fortsatt produktion vid anläggningen. De medel som väntas frigöras kommer att användas i Nimbus Groups fortsatta expansion.

– Vårt uttalade mål är att växa vår verksamhet. Fastighetsförvaltning hör inte till vår kärnverksamhet och genom att avyttra och därefter leasa fastigheterna i Lugnås så frigörs kapital som vi kan använda för investeringar som är i linje med vår strategiska tillväxt. Dessutom synliggör vi de väsentliga dolda värden som finns i vår balansräkning, kommenterar Jan-Erik Lindström, vd för Nimbus Group.

I huvudfastigheten har båttillverkning bedrivits sedan 1960-talet. 

Nimbus Group har haft verksamhet i fastigheten sedan 2012. Parterna räknar med att kunna träffa en slutgiltig uppgörelse under det andra kvartalet 2022.

Det bokförda värdet för den avyttrade anläggningen uppgår till 29 miljoner. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev