Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Bonnier förvärvar Fastighetsnytt

Publicerad: 11 januari 2017, 07:32

Bonnier förvärvar Fastighetsnytt Förlags AB, Sveriges ledande medie- och konferensaktör inom fastighetsbranschen och samhällsbyggnadssektorn med starka varumärken och tjänster som Business Arena, Fastighetsnytt och Fastighetsjobb. Grundarna Johan och Henrik Zetterstedt fortsätter att leda bolaget.


Ämnen i artikeln:

Business ArenaBonnierFastighetsnytt

Bonnier förvärvar Fastighetsnytt Förlags AB, Sveriges ledande medie- och konferensaktör inom fastighetsbranschen och samhällsbyggnadssektorn med starka varumärken och tjänster som Business Arena, Fastighetsnytt och Fastighetsjobb. Grundarna Johan och Henrik Zetterstedt fortsätter att leda bolaget.

Fastighetsnytt är kunskaps- och marknadsledande inom media och mötesplatser för frågor om fastigheter och samhällsbyggnad. Från den ursprungliga branschtidningen har bolaget utvecklats till ett brett och lönsamt nischmediehus. Idag står mötesplatsen Business Arena för den övervägande delen av bolagets omsättning. Med årliga konferenser i Stockholm, Göteborg, Malmö, Umeå och under Almedalsveckan i Visby, är Business Arena den svenska fastighetsbranschens viktigaste mötesplats.

”Det är mycket roligt att addera det här välskötta företaget till Bonnier. Johan och Henrik Zetterstedt har genom djup branschkännedom och stort affärsmannaskap skapat medier och arenor som är omistliga för beslutsfattarna i svensk fastighetsbransch och unika på svensk mediemarknad avseende både omfattning, omsättning och lönsamhet”, säger Mikael Nestius, vd Bonnier Business Media.

”Den här affären ger oss nya möjligheter att befästa och utveckla hela vår affär och våra koncept med bibehållen och ökad affärsnytta för hela fastighetsbranschen och samhällsbyggnadssektorn. Vi har ett långsiktigt engagemang för bolaget och ser fram emot att utveckla och dela med oss av vår entreprenörsanda i den nya organisationen. Därför fortsätter Henrik och jag att vara aktiva i företagets strategiska utveckling tillsammans med personalen och den nya ägaren”, säger Johan Zetterstedt.

Fastighetsnytt kommer att drivas som en del av Bonniers svenska business to business-verksamhet inom affärsområdet News. Där ingår idag bland annat Dagens industri, Dagens Medicin, Veckans Affärer och Resumé.

”Med de starka varumärken som finns inom Bonnier får vi möjlighet att bredda vårt erbjudande och vår målgrupp och öka affärsnyttan för våra samarbetspartners och deras kunder”, säger Henrik Zetterstedt.

”Förutom att Fastighetsnytt är en fantastiskt fin verksamhet i sig självt så finns det stora möjligheter att utveckla nya affärer tillsammans med Dagens industri och våra branschmedier. Jag är övertygad om att Bonniers verksamheter kan stärkas genom förvärvet, inte minst utifrån Fastighetsnytts resa från ett traditionellt branschmagasin till en innovativ medieaktör som tagit framförallt konferensaffären till en helt ny nivå”, säger Anders Eriksson, affärsområdeschef Bonnier News.

”Med sin långa historia och starka plattform i svenskt näringsliv ser vi Bonnier som en mycket bra ägare av Fastighetsnytt och Business Arena, som därmed kan utvecklas till nya nivåer. Att koncernen är familjeägd, onoterad och väl positionerad i många branscher och länder ser vi som en oerhörd styrka för oss, våra medarbetare och kunder”, säger Johan Zetterstedt.

Om Fastighetsnytt:

Tidningen har funnits sedan 1994 och har utvecklats från att vara en renodlad facktidskrift till att bli en central kunskapsförmedlare i branschen. Tidningen Fastighetsnytt ges ut i en tryckt utgåva med sex nummer per år, publicerar ett dagligt nyhetsbrev samt har en omfattande hemsida för löpande nyheter, information och fakta.

Bolaget arrangerar årligen Business Arena, som är fastighetsbranschens- och samhällsbyggnadssektorns ledande mötesplats. Evenemanget genomförs årligen i Stockholm, Göteborg, Malmö, Umeå och under Almedalsveckan i Visby. Business Arena lockar varje tusentals branschaktörer, såväl nationella som internationella

Genom tjänsten fastighetsjobb.se publiceras och hittas lediga tjänster inom hela fastighets- och samhällsbyggnadssektorn.

Fastighetsnytt driver förlagsverksamhet och ger ut standardverket ”Fastighetsekonomisk analys och fastighetsrätt, Fastighetsnomenklatur”, som används i undervisningen vid landets mest framstående högskolor. För dig som söker fastighetsrelaterad litteratur erbjuds e-butiken fastighetslitteratur.se

Övriga tjänster och produkter inom företaget är bland annat Fastighetsnytt Börs med IR-relaterade tjänster och ett eget börsindex, FSBX, Fastighetsnytt Podcast och Fastighetsnytt Webb-TV.

För mer info:

Johan Zetterstedt, vd och grundare Fastighetsnytt
johan.zetterstedt@fastighetsnytt.se
070 733 41 80

Mikael Nestius, vd Bonnier Business Media
mikael.nestius@bbm.bonnier.se
070 266 63 77

Anders Eriksson, affärsområdeschef Bonnier News
anders.eriksson@bonniernews.se
08 738 19 21

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.