måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Bonnier Fastigheter köper i centrala Uppsala för 140 miljoner

Publicerad: 9 mars 2023, 13:11

Dragarbrunn 20:6 på Kungsgatan/Vaksalagatan i centrala Uppsala.

Foto: Ingemar Edfalk

Bonnier Fastigheter har förvärvat en kommersiell fastighet i Uppsala av Wallenstam för 140 miljoner kronor. Det framgår av pressmeddelanden från respektive parter.

Ämnen i artikeln:

SvepetWallenstam FastigheterBonnier FastigheterUppsala

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Dragarbrunn 20:6 på Kungsgatan och Vaksalagatan i centrala Uppsala omfattar 3 000 kvadratmeter varav 2 640 kvadratmeter består av kommersiell yta samt tre lägenheter om totalt 370 kvadratmeter. Stora delar av byggnaden som uppfördes 1938 totalrenoverades år 2017.

Fastigheten säljs av Wallenstam, som ägt den sedan 2018, via en bolagsförsäljning till Bonnier Fastigheter till ett underliggande fastighetsvärde om 140,5 miljoner kronor.

Läs också: Lindström utökar samlingen – köper för 75 miljoner i Lund

– Det känns väldigt bra att få lämna denna fina centrala fastighet vidare till Bonnier Fastigheter och därigenom återigen få göra en affär med varandra, säger Hans Wallenstam, vd Wallenstam, i en kommentar.

Även Bonnier Fastigheter förklarar att bolaget är nöjt med affären då förvärvet är en mindre kontorsfastighet med ett centralt läge vilket gör att bolaget kan "bredda erbjudandet".

– Vi ser fram emot att ta över ägandet och den fortsatta utvecklingen av denna redan välförvaltade fastighet, som passar fint in i vårt befintliga bestånd. Också trevligt att fortsatta vår goda relation med Wallenstam, säger Tomas Hermansson, vd Bonnier Fastigheter.

Köparen tillträder fastigheten den 3 april 2023.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev