Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Bonava säljer på Södermalm

Publicerad: 20 januari 2017, 11:47

Bonava säljer Tobaksbolagets gamla kontor på Södermalm i Stockholm till CA Fastigheter och Panorama Bostad för 230 miljoner kronor. Det är sedan tidigare klart att fastigheten ska byggas om till bostäder.


Ämnen i artikeln:

BonavaCA FastigheterPanorama Bostad

Bonava säljer Tobaksbolagets gamla kontor på Södermalm i Stockholm till CA Fastigheter och Panorama Bostad för 230 miljoner kronor. Det är sedan tidigare klart att fastigheten ska byggas om till bostäder.

Fastigheten, Tobaksmonopolet 3, en den sista etappen i projektet där Bonava tidigare byggt 91 lägenheter i grannfastigheten Tobaksmonopolet 4. Affären gäller det så kallade Tengbomshuset, samt byggrätter för två flerbostadshus om fyra respektive hela 17 våningar.

Förutom försäljningspriset ingår även en tilläggsköpeskilling om max 125 miljoner kronor som utbetalas där detaljplanen vunnit laga kraft.

– Försäljningen av Tobaksmonopolet 3 på Södermalm ligger i linje med vår strategiska förflyttning mot att erbjuda prisvärda boenden i olika upplåtelseformer som fler människor har råd att bo i. Tobaksmonopolet 3 är ett exklusivt projekt som vi är övertygade om att CA Fastigheter och Panorama Bostad kommer utveckla vidare på ett bra sätt, säger Joachim Hallengren, VD och koncernchef, Bonava.

Bonava har utvecklat Tobaksmonopolet 4 bestående av 91 lägenheter som färdigställdes under 2016. Tobaksmonopolet 3 är den avslutande etappen i området och består av det så kallade Tengbomhuset samt byggrätter för två flerbostadshus om fyra respektive 17 våningar.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.