Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Bonava säljer för 900 miljoner i Finland

Publicerad: 20 september 2022, 07:29

Projektet Tinantie beräknas färdigställas och överlämnas till kund under det fjärde kvartalet 2023.

Bonava säljer 313 hyreslägenheter i Helsingforsregionen, Finland, till investeraren Taaleri. Affären inkluderar tre hyresrättsprojekt och uppgår till 85 miljoner euro, motsvarande 917 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

BonavaFinlandHelsingforsSvepet

De första bostäderna förväntas färdigställas och överlämnas till kund under det fjärde kvartalet 2023, skriver Bonava i ett pressmeddelande. 

Projekten har en stark hållbarhetsprofil och kommer bland annat att uppföras för att uppfylla kraven för energiklass A.

Läs mer: Bonava köper 235 byggrätter i Oslo 

– Denna viktiga affär stärker vårt utmärkta samarbete med Taaleri. Vi uppskattar att energieffektivitet och klimatförändringarna står på Taaleris agenda, kommenterar Riku Patokoski, affärsenhetschef, Bonava Finland.

Bonava har åtagit sig att halvera utsläppen i värdekedjan från 2018 års nivå till 2030. 

Det ena projektet, Tinantie, beräknas färdigställas och överlämnas till kund under det fjärde kvartalet 2023. Det är beläget i Kirkkonummi invid järnvägsstationen och nära en av ringvägarna som på 25 minuter leder rakt till hjärtat av Helsingfors. Fastigheten är ett av de mest centrala i området Masala. 

Läs mer: Hotellbygge skrotas i finska ”Manhattan” – blir kontor 

De andra två projekten, Sitadelli 5 och 6, beräknas färdigställas och överlämnas till kund under det första halvåret 2025. Det kommer att komplettera Bonavas grannskap i Vuosaari, östra Helsingfors. 

Redaktionen

redaktionen@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.