Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Bonava kliver in i Oslo – köper norsk bostadsutvecklare

Publicerad: 1 oktober 2019, 05:42

Louise Tjeder, IR_chef på Bonava, berättar om storköpet i Osloregionen.

Foto: Bonava

Bonava går in i i Norge genom förvärvet av den norska bostadsutvecklaren Urbanium AS – en affär som avviker från Bonavas uttalade strategi att växa i Tyskland.


Ämnen i artikeln:

Bonava

Bonava går in i i Norge genom förvärvet av den norska bostadsutvecklaren Urbanium AS – en affär som avviker från Bonavas uttalade strategi att växa i Tyskland.

Bonava köper den norska bostadsutvecklaren Urbanium AS för 608 miljoner norska kronor, motsvarande cirka 658 miljoner svenska kronor, skriver Bonava i ett pressmeddelande.

Bonava finns sedan tidigare på plats i Norge med ett litet kontor i Bergen och det här blir bolagets intåg i Osloregionen.

Uppköpet av Urbanium ger Bonava en stor landbank med potential för färdigställande av närmare 1 000 bostäder de kommande 7 åren, varav 50 är under produktion. Övriga bostäder befinner sig i olika delar av planprocessen.

Inte letat aktivt

Louise Tjeder, Bonavas IR-chef, säger till Fastighetsnytt att bolaget inte aktivt letat efter objekt i Oslo utan att affären är ett resultat av att Bonava blivit uppvaktat av säljaren.

– Det ingår inte vår strategi att växa i Oslo. Vi blev kontaktade av säljaren i våras och ser potential i den här affären, säger Louise Tjeder.

Bonava ska driva igenom bostadsprojekten med syfte att sedan sälja dem vidare.

Förvärvet av Urbanium kräver godkännande av den norska konkurrensmyndigheten.

Transaktionen förväntas slutföras under det fjärde kvartalet 2019.

Andreas Jennische

Ämnen i artikeln:

Bonava

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.