lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Bonäsudden köper för 97 miljoner i Norrköping

Publicerad: 4 oktober 2022, 12:41

Bonäsudden köper en bostadsfastighet med inslag av kommersiella lokaler i centrala Norrköping. Foto: Google maps

Bonäsudden ingår avtal om förvärv av hyresbostadsfastighet i centrala Norrköping för 97 miljoner kronor. Köpeskillingen erläggs kontant. Fastighetsnytt kan berätta att det är det lokala bolaget Stig Danielssons Fastighetsförvaltning som säljer – efter att ha ägt fastigheten i över 50 år.

Ämnen i artikeln:

SvepetParetoNorrköping

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Bonäsudden Holding har via dotterbolag ingått avtal om förvärv av enhyresbostadsfastighet i centrala Norrköping med utvecklingspotential. 

Förvärvet sker genom en fastighetsöverlåtelse till ett överenskommet marknadsvärde om 97 miljoner kronor och köpeskillingen erläggs kontant.

Fastighetsnytt kan berätta att det handlar om fastigheten Trasten 9 på Generalsgatan 37 – som säljs av Stig Danielssons Fastighetsförvaltning som är ett Norrköpingsbaserat fastighetsbolag. Fastigheten har varit i bolagets ägo sedan 1967. 

Fastigheten omfattar 5 415 kvadratmeter uthyrbar yta, varav 4 366 kvadratmeter avser fastighetens 70 lägenheter och 1 049 kvadratmeter avser fastighetens åtta butikslokaler. 

Till fastigheten ingår också 120 parkeringsplatser, varav 85 garageplatser i fastighetens källarplan. Fastigheten är i dag fullt uthyrd och Bonäsudden tillträder fastigheten i början av november 2022.

Bonäsudden i korthet

• Ett Linköpingsbaserat fastighetsbolag som förvaltas av Pareto  och Holmströmgruppen – FNCA är certified adviser till bolaget. 

• Bonäsuddens aktier handlas på First North Growth Market sedan den 3 juli 2015. 

• Beståndet omfattar cirka 27 400 kvadratmeter, fördelat över 12 fastigheter och är i dag väsentligen fullt uthyrt. 

• Hyresgäster inom offentlig service (kommun och region) utgör cirka 57 procent av hyresintäkterna, inkluderat hyresbostadsavtal tecknat mot offentlig service. 

• Fördelning fastighetssegment står beståndets 224 hyreslägenheter för ca 49 av hyresintäkterna, lokaler för cirka 49 procent och resterande andel hyresintäkter är hänförliga till garage/parkering och förråd.

 

Källa: Bonäsudden

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev