Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Blivit uppvaktade tidigare: ”Först nu det är en bra match”

Publicerad: 6 september 2022, 10:01

Joakim Arvius har varit med sedan starten, 2009, då Pangea grundades.

Foto: ELIAS LJUNGBERG

Samtalen mellan Colliers och Pangea började så sent som i april i år – sedan gick allt väldigt snabbt: ”Colliers DNA stämmer väldigt bra överens med vårt”, säger Pangea Sveriges vd Joakim Arvius, till Fastighetsnytt.


Ämnen i artikeln:

Pangea Property PartnersColliers

Den internationella storspelaren Colliers köper norsk-svenska Pangea. Överrenskommelsen är signerad och klar – och snart går Pangea under Colliers varumärkesflagga. 

Joakim Arvius, vd Pangea Sverige, har varit med som partner sedan rådgivaren grundades 2009. Det är inte första gången som Pangea uppvaktas genom åren – skillnaden är att den här gången känns allt helt rätt, säger Arvius till Fastighetsnytt. 

– Det är först nu vi känner att det har varit en bra match. Deras DNA stämmer väl överens med vårat. Det är först nu vi på allvar kunnat göra en sådan här sak. Colliers har ett urstarkt varumärke i Danmark, men de har inte haft samma styrka i övriga Norden. Nu kommer vi få den överlägset största marknadsandelen i Norden med närmare 30 procent. 

Läs mer: Han blir vd för Pangeas svenska fastighetsverksamhet 

Hur känns det att Pangea blir uppköpt?  
– Jag skulle vilja säga att vi går ihop och skapar något ännu bättre av Pangea. Vi kommer fortsätta att vara partners i den nya strukturen med Colliers som huvudägare. Det känns jättespännande att ta Pangea till nästa nivå. 

Du får en ny roll
– I dag är jag vd för Pangea Sverige, jag kommer att bli vd för Colliers Sverige. Det är lite samma roll men med ytterligare byggstenar. Alla medarbetare följer med så det blir ganska mycket business as usual, men vi får en lite större verktygslåda. 

Läs mer: Nu går Randviken in i Stenhus struktur – Segerborg kvar inom nya bolaget 

Hur kommer det se ut rent praktiskt framöver?
– Vi får se hur vi gör. Vi kanske vill hitta större lokaler, men jag har respekt för att det är tufft att hitta bra kontorslokaler i dag, och kanske speciellt för oss med höga krav. Men ambitionen är förstås att sitta tillsammans på sikt. 

Är det omtumlande?
– Ja, det är omtumlande. Men det känns jättekul att kunna erbjuda alla kunder och medarbetare den här möjligheten till något ännu större. 

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@bbm.bonnier.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.