söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Blackstone stänger största fastighetsfonden någonsin

Publicerad: 11 april 2023, 13:49

Över 300 miljarder kronor tar Blackstone in i globalfonden Blackstone Real Estate Partners X.

Foto: Pexels

Blackstones senaste fastighetsfond blir den största genom alla tider. När Globalfonden "Brep X" stänger har fondjätten tagit in närmare 30,4 miljarder dollar, motsvarande nästan 320 miljarder kronor, uppger bolaget i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetBlackstone Group

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Totalt förfogar Blackstone just nu över 50 miljarder dollar som ska investeras i de tre strategiområdena – global, Asien och Europa.

Sedan en tid har Blackstone skiftat investeringsfokus, bort från kontor och handel. 80 procent av kapitalet koncentreras istället till segment som logistik, hyresbostäder, datacenter och vetenskapsindustri.

Läs mer: Nyfosas vd: "Bra att kapitalmarknaden fungerar"

Den nya fonden Brep X (Blackstone Real Estate Partners X) stänger sin kapitalrunda under tisdagen, uppger Blackstone, och gör det alltså på en ny rekordnivå.

– Vi tror att den nuvarande marknaden är skräddarsydd för Blackstone. Vi har gjort några av våra bästa investeringar under perioder som kännetecknas av den marknadsvolatilitet vi ser i dag. Dessutom har urvalet av sektorer aldrig varit mer kritiskt, säger Ken Caplan, Global Co-Head på Blackstone i en kommentar.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev