Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag27.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Betalar del av Norrporten-förvärv med återköpta aktier

Publicerad: 15 Juni 2016, 15:09

Henrik Saxborn är vd på Castellum.

Foto: Castellum.

Castellum har beslutat att en del av betalningen för Norrporten, som man för övrigt tillträdde på onsdagen, ska ske i form av återköpta aktier.


Ämnen i artikeln:

CastellumNorrporten

Castellum har beslutat att en del av betalningen för Norrporten, som man för övrigt tillträdde på onsdagen, ska ske i form av återköpta aktier. Det innebär att man inte emitterar lika många aktier som först var tänkt i den apportemission som finansieringen delvis består av.

I samband med tillträdet har Castellum erlagt 10,4 miljarder kontant och dessutom har säljarna, Andra AP-fonden och Sjätte AP-fonden erhållit 27 201 166 aktier i Castellum, varav 8 006 708 aktier är aktier man köpte tillbaka år 2000 för 194 miljoner kronor. Givet Castellum-aktiens stängningskurs på tisdagen, 113 kronor, var de återköpta aktiernas värde 904,8 miljoner kronor.

I samband med tillträdet meddelade Castellum även att man senarelägger publicering av sin delårsrapport för andra kvartalet, till 15 juli.

Norrporten-affären är som Fastighetsnytt tidigare har rapporterad den näst största fastighetsaffären i svensk historia och Castellums fastighetsvärde efter tillträdet blir cirka 71 miljarder kronor.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

CastellumNorrporten

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.