Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Besqab köper byggrätter för halv miljard

Publicerad: 31 mars 2021, 14:15

Foto: Solna stad

Besqab utökar sin byggrättsportfölj med 280 bostäder i Huvudsta. Köpeskillingen uppgår till cirka 580 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Besqab

Kommunstyrelsen i Solna stad har fattat beslut om en principöverenskommelse med Besqab avseende köp av byggrätter för bostäder i Huvudsta. Detaljplaneförslaget möjliggör utveckling av cirka 250 bostadsrätter och 30 stadsradhus. Förslaget rymmer även en ny skola för årskurs F-9 som Solna stad ska uppföra.  

– Det här är ett mycket centralt läge i Huvudsta där vi ser fram emot att tillsammans med Solna stad utveckla en attraktiv miljö med höga boendekvalitéer. De nya bostäderna tillsammans den nya skolan kommer bidra till att ytterligare stärka närmiljön och de fina värden som finns här med närhet till vatten, grönområden och goda kommunikationer med exempelvis två tunnelbanestationer, säger Carola Lavén, vd på  Besqab, i bolagets pressmeddelande. 

Förslaget är ute på samråd under våren 2021 med planerat antagande vid årsskiftet 2021/2022. Tillträde av marken för radhusen sker under 2023 och tillträde för flerbostadshusen sker efter den nya skolan färdigställts, vilket beräknas ske 2025. Produktionsstart väntas ske år 2023 respektive år 2026. 

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Besqab

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News