fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Besqab förvärvar 650 byggrätter

Publicerad: 3 december 2015, 07:13

I en bytesaffär har Besqab förvärvat Lantmännens fastigheter i Uppsala, för omvandling till cirka 1 000 nya bostäder. Samtidigt säljer bolaget två vård- och omsorgsboenden till Lantmännen.

Ämnen i artikeln:

BesqabIkano BostadLantmännenUppsala

I en bytesaffär har Besqab förvärvat Lantmännens fastigheter i Uppsala, för omvandling till cirka 1 000 nya bostäder. Samtidigt säljer bolaget två vård- och omsorgsboenden till Lantmännen.

I en separat affär har förvärvar Ikano Bostad 50 procent av det bolag som förvärvar fastigheterna i Uppsala.

De nya bostäderna i Uppsala, som ligger i stadsdelen Kungsängen, utvecklas tillsammans av Ikano Bostad och Besqab. Planarbetet beräknas starta 2016.

– Det här är en möjlighet att vidga stadskärnan, förlänga åstråket och skapa nya mötesplatser i bästa solläge för Uppsalaborna. Samtidigt får vi nya bostäder och verksamhetslokaler i en miljö som lär bli mycket attraktiv och som tillför nya värden till Kungsängen och staden i stort, säger Erik Pelling, kommunalråd och ordförande i plan- och byggnadsnämnden.

Bild: Besqab.

Bild: Besqab.

Samtidigt har Besqab har kommit överens om förvärv av byggrätter i Ikano Bostads område i Årstaberg för att bygga cirka 200 lägenheter. Där är preliminär produktionsstart 2018.

Totalt ger affärerna cirka 650 byggrätter, och en initial resultateffekt om cirka 50 miljoner kronor.

Redaktionen

Källa: pressmeddelande Besqab

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev