onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Belgisk fondjätte köper nordisk proptechspelare

Publicerad: 13 juli 2023, 07:31

L-R: Arne Allewaert, Frédéric Van den Weghe, Andreas Nordgren, Richard Lindqvist.

Foto: SF Ventures

Det är fondförvaltaren Amavi Capital som fördubblar sin portfölj genom förvärvet av svenska SF Ventures som kommer att starta en nordisk filial.

Ämnen i artikeln:

Svepet

Teresa Ahola

teresa.ahola@fastighetsnytt.se


Genom "Amavi Nordics" blir fondförvaltaren därmed en av de mest inflytelserika spelarna inom europeisk proptech framåt.

– Förvärvet och etableringen av vår nordiska filial är viktiga milstolpar som ligger helt i linje med vår paneuropeiska investeringsstrategi. Detta förbättrar vår förmåga att identifiera och stödja banbrytande proptech-startups, kommenterar Arne Allewaert och Frédéric Van den Weghe, Managing Partners på Amavi Capital.

Läs även: Tysk proptechfond miljoninvesterar i Sverige: ”Klokt när värderingarna är lägre”

SF Ventures Stockholmsbaserade team, med Andreas Nordgren och Richard Lindqvist i spetsen, kommer att bistå med att etablera den nya nordiska filialen.

– Vi är glada över att bli en del av Amavi. Partnerskapet kommer att göra det möjligt för oss att utnyttja våra respektive styrkor. Genom att stödja innovativa startups strävar vi efter att omdefiniera fastighetsbranschen och bidra till en hållbar utveckling av våra städer, kommenterar de.

Mer om parterna

• Amavi är en av de största europeiska proptech-fonderna med en första fond på cirka 70 miljoner euro.

• SF Ventures portfölj om 11 bolag går in i fonden och Amavi har då 22 bolag under förvaltning, som bildar Amavi Nordics.
• Amavi Capital förser pionjärer inom proptech med nödvändigt kapital, mentorskap och branschexpertis för att påskynda deras tillväxt och har framgångsrikt identifierat uppstickare som driver positiv förändring och revolutionerar hur vi bygger, använder och interagerar med byggnader.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev