torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Batljan säljer till HSB i Falun

Publicerad: 13 december 2017, 09:36

Vid vattnet ska en ny park anläggas. Foto: Riksbyggen.

Samhällsbyggnadsbolaget säljer byggrätter om 10 000 kvadratmeter i den framväxande stadsdelen Born. Köpare är HSB.

Ämnen i artikeln:

FalunFastighetsmarknaden i norra SverigeHSBSBB Fastigheter

I Born ska totalt 1 000 nya bostäder byggas, med samhällsservice och en ny park invid Faluån. Det var i slutet av maj som Ilija Batljans bolag började satsningen på Falun när man köpte 463 lägenheter av allmännyttiga Kopparstaden för 316 miljoner kronor. Senare under sommaren gav kommunstyrelsen ett positivt planbesked för stadsdelen Born.

– Våra byggrätter i centrala lägen i region- och storstäder är likvida oavsett konjunkturläget, detta tack vare relativt lågt pris och hög attraktivitet. Affären ligger i linje med vårt arbete med byggrättsutveckling i attraktiva lägen där vi tillsammans med andra etablerade aktörer bygger både bostäder och samhällsservice, säger Krister Karlsson, vice vd Samhällsbyggnadsbolaget.

Tidigare har Riksbyggen förvärvat delar av området och en avsiktsförklaring har tecknats med Frösunda Omsorg om ett nytt vård- och omsorgsboende på platsen.

– Falun är en av de orter vi ser som intressanta i vårt samarbete med HSB Dalarna och det är roligt att vi nu får chansen att bygga fler bostäder där genom detta förvärv, säger Ulf Kullén, regionchef Nord, HSB Projektpartner AB, som är HSBs nationella nyproduktionsbolag.

Detaljplanearbetet pågår och beräknas vara klart vid årsskiftet 2018/2019.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev