fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Batljan köper i Norge för 1,2 miljarder

Publicerad: 19 januari 2017, 07:26

Ilija Batjlan, vd för Samhällsbyggnadsbolaget. Foto: Elias Ljungberg.

Samhällsbyggnadsbolaget förvärvar nio samhällsfastigheter i Norge för 1,2 miljarder kronor. Samtidigt säljer bolaget tre kommersiella fastigheter i Nyköping.

Ämnen i artikeln:

NorgeSBB FastigheterIlija Batljan

Ilija Batljans bolag Samhällsbyggnadsbolaget förvärvar nio samhällsfastigheter i Norge för 1,2 miljarder kronor. Samtidigt säljer bolaget tre kommersiella fastigheter i Nyköping för 60 miljoner kronor.

De köpta fastigheterna ligger i Kristiansand och Bergen. Säljare är Entra ASA, Mosvold & Co AS och Vico Naering AS.

– Vi är glada över att kunna fortsätta vår utveckling i Norge. Med förvärvet stärker vi vår position i Norge inom segmentet samhällsfastigheter, samtidigt som vi säljer några av de få kommersiella fastigheter vi har i beståndet, säger Ilija Batljan.

Portföljen har en total uthyrbar area om cirka 58.000 kvadratmeter med kommunala och statliga hyresgäster och en genomsnittlig avtalstid om cirka 11 år. I portföljen ingår en skolfastighet som ska uppföras av Entra med tillträde i juni 2018. Transaktionsvärdet inkluderar köpeskillingen för den nya skolbyggnaden.

Det totala hyresvärdet bedöms uppgå till 79 miljoner kronor.

Tillträde är beräknat till månadsskiftet mars/april 2017. Frånträde av fastigheterna i Nyköping är beräknat till senast 31 januari 2017.

Förvärvet finansieras av eget kapital samt lån och förbehålles av att köparen erhåller finansiering.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev