Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Batljan köper för 4,5 miljarder

Publicerad: 23 mars 2017, 06:48

Ilija Batjlan, vd för Samhällsbyggnadsbolaget.

Foto: Elias Ljungberg.

SBB i Norden, dotterbolag till Effnetplattformen AB, har via sitt norska dotterbolag förvärvat DNB Banks huvudkontor i centrala Oslo för cirka 4 500 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

SBB FastigheterIlija BatljanOslo

SBB i Norden, dotterbolag till Effnetplattformen AB, har via sitt norska dotterbolag förvärvat DNB Banks huvudkontor i centrala Oslo för cirka 4 500 miljoner kronor. Säljare är Meteva AS, ett norskt investmentbolag helägt av näringslivsprofilen Trond Mohn.

Fastigheten på 18 våningar är uppförd 2012 och är belägen i Björvika. Total uthyrbar area uppgår till cirka 49 000 kvadratmeter. Hyresgästen är DNB Bank ASA. Den återstående hyreslängden är 10,3 år.

Förvärvet finansieras genom en kombination av lån och eget kapital.

– Vi ökar närvaron och vår position stärks i Norge med vår hittills största fastighetsaffär. Fastigheten är strategiskt viktig och fantastiskt belägen i centrala Oslo med en stabil hyresgäst och ett långt hyreskontrakt. Affären innebär att vi fortsätter investera i Norge med centralt belägna samhällsviktiga fastigheter, säger Ilija Batljan, vd för SBB och Effnetplattformen.

Fastighetsaffären sker genom förvärv av bolag och tillträde sker omgående.

Advokatfirmaet Selmer DA har varit köparens legala rådgivare. Arctic Securities ASA har varit finansiell rådgivare till säljaren i samband med transaktionen och även arrangerat köparens förvärvsfinansiering.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.