Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Batljan köper 463 lägenheter i Falun

Publicerad: 30 maj 2017, 11:12

Ilija Batljan, vd för Samhällsbyggnadsbolaget.

Foto: Elias Ljungberg.

Samhällsbyggnadsbolaget förvärvar 463 lägenheter av Falu kommuns allmännyttiga bostadsbolag Kopparstaden AB för 316 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Ilija Batljan

Totalt omfattar förvärvet cirka 32 600 kvadratmeter uthyrningsbar yta i den centrala stadsdelen Bojsenburg. Beståndet är fullt uthyrt med en total hyresintäkt om cirka 32 miljoner.

– Genom förvärvet i Falun stärker vi vår position med fortsatta investeringar i bostäder i  Svenska regionstäder. Som långsiktig förvaltare är vi glada att vi kunnat göra en affär med det kommunala bostadsbolaget Kopparstaden, kommenterar Ilija Batljan, vd för Samhällsbyggnadsbolaget.

Affären sker genom bolagsförvärv och tillträde äger rum 1 juli 2017. Förvärvet finansieras genom en kombination av lån och eget kapital.

Wistrand Advokatbyrå har varit Samhällsbyggnadsbolagets legala rådgivare. Kopparstaden har haft Advokatfirman Glimstedt som legala rådgivare och Catella har varit transaktionsrådgivare.

Ilija Batljan säger i samtal med Fastighetsnytt att han är nöjd med affären som han kallar fantastiskt fin.

– Det är en win/win-affär, vi får ett fint område som Kopparstaden har investerat i genom åren och det är en ren förvaltningsfastigheter, säger han.

SBB har nu 500 lägenheter i centrala Falun och sammanlagt 1600 lägenheter i Falun och Borlänge.

– Dessutom har vi stort projekt i pipeline som kan ge mellan 800 och 1000 lägenheter till, så det blir en stor förvaltningsregion för oss, säger Ilija Batljan.

Han tillägger att bolaget kommer att öppna ett förvaltningskontor i Falun.

SBB kommunicerar inte vilken yield man köper till men Fastighetsnytt bedömer att den ligger i häradet 6 procent.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Ilija Batljan

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.