Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Batljan fortsätter köpa

Publicerad: 16 december 2016, 06:58

Ilija Batljan och Rutger Arnhult.

Det händer mycket kring Samhällsbyggnadsbolaget. Bara timmar efter att man kommunicerat en affär om 750 miljoner kronor med Borlänge kommun på torsdagen så gick man ut med att SBB sålt fastigheter i Göteborg för 150 miljoner till Klövern och köpt fastigheter i Karlskrona och Säter för 850 miljoner, från just Klövern.


Ämnen i artikeln:

Klövern FastigheterSBB FastigheterIlija Batljan

Det händer mycket kring Samhällsbyggnadsbolaget. Bara timmar efter att man kommunicerat en affär om 750 miljoner kronor med Borlänge kommun på torsdagen så gick man ut med att SBB sålt fastigheter i Göteborg för 150 miljoner till Klövern och köpt fastigheter i Karlskrona och Säter för 850 miljoner, från just Klövern. Sammanlagt nettoköpte man således fastigheter för 1 450 miljoner kronor på torsdagen.

I Göteborg sålde man fastigheten Majorna 220:5, där Västra Götelands Läns landsting är största hyresgäst. Fastigheten omfattar en uthyrningsbar yta om 4 410 kvadratmeter plus 2 970 kvadratmeter garage och är fullt uthyrd.

I Säter och Karlskrona köper man fyra respektive tolv samhällsfastigheter omfattande sammanlagt 101 000 kvadratmeter yta. De förvärvade bestånden har en ekonomisk uthyrningsgrad på väl över 90 procent i båda orter och offentliga aktörer, landstinget i Dalarna och Karlskrona kommun, som största hyresgäster.

Avtalet i Karlskrona innehåller ett finansieringsförbehåll och SBB avser finansiera köpet med en kombination av banklån och eget kapital.

– Vi glädjer oss åt en lyckad försäljning i Göteborg samtidigt som SBB genom förvärv etablerar sig i en ny regionstad vilket stärker vår ambition att vara ett fastighetsbolag i hela Sverige. Den förvärvade fastighetsportföljen innebär att vi går in i Karlskrona där vi också hoppas kunna fortsätta att utvecklas, kommenterar vd Ilija Batljan i ett pressmeddelande.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.