Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Balder och Serneke i avtal om ny skrapa i Karlastaden – ordervärde om 1,6 miljarder

Publicerad: 29 april 2022, 07:28

Erik Selin och Ola Serneke bygger ny skrapa.

Serneke och Balder fortsätter utveckla tillsammans i Karlastaden. Parterna har nu tecknat avtal om att skapa kvarteret Auriga, som kommer att bli det tredje högsta bostadshuset i Göteborg – med en höjd på cirka 125 meter.

Ämnen i artikeln:

SernekeBalder Fastigheter

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Serneke har genom två transaktioner överlåtit den aktuella fastigheten till det av parterna gemensamt ägda bolaget Karlastaden Group AB, JV-bolaget som bildades i samband med en tidigare affär vid halvårsskiftet 2021, det skriver Serneke i ett pressmeddelande. 

Den första transaktionen omfattar fastighetens högre del och den andra omfattar den lägre podiedelen av det kommande kvarteret. Båda delar omfattas av ett gemensamt ramverk för fortsatt utveckling och entreprenad.

Det underliggande fastighetsvärdet för affärens första del uppgår till cirka 295 miljoner kronor, och transaktionen inkluderas i rapporteringen för första kvartalet 2022. 

Del två i affären har ett underliggande fastighetsvärde som uppgår till 291 miljoner och kommer att ingå i rapporteringen för andra kvartalet 2022.

Serneke kommer att ansvara för byggnation och fastighetsutveckling av kvarteret Auriga, med ett beräknat ordervärde om cirka 1,6 miljarder kronor. Ordervärdet inkluderas i orderingången vid ingångna avtal.

Byggnaden, med namnet Auriga, kommer att få 36 våningar, omfatta cirka 48.000 kvadratmeter och kommer utöver cirka 400 lägenheter även att rymma kontorslokaler samt butiker och restauranger i bottenplan. 

Det blir enligt planen det tredje högsta huset i stadsdelen och därmed även det tredje högsta bostadshuset i Göteborg.

– Vi tar nya stora kliv i att förverkliga Karlastaden och att vi gör det tillsammans med Balder känns både naturligt och tillfredsställande. Våra samarbeten, som i dag finns på många håll i landet, fungerar väl. Att få möjlighet att fortsätta ett vinnande koncept känns väldigt positivt, kommenterar Ola Serneke, vd för Serneke Invest.

Balder är sedan december 2020 hälftenägare av Karlatornet, Nordens högsta hus, som är under uppförande. Serneke och Balder utvecklar också sedan tidigare ytterligare fyra hus i den framväxande stadsdelen Karlastaden på Lindholmen i Göteborg. 

– Samarbetet fungerar bra och det kanske största beviset på det syns nu på allt längre avstånd. Det känns väldigt bra att vi nu tar nästa steg i utvecklingen av Karlstaden. Det kommer bli en helt ny stadsdel med bostäder, restauranger, butiker och allt annat som behövs i en modern och levande stadsdel, kommenterar Erik Selin, vd Balder. 

 

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev