Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Balder och Castellum i storaffär

Publicerad: 26 oktober 2018, 04:29

Erik Selin och Henrik Saxborn.

Castellum har sålt en portfölj om 38 fastigheter i Storstockholm och Storgöteborg till Sinoma Fastighets AB, som ägs av Balder och institutionellt kapital. Prislappen landar på 1,7 miljarder kronor.


Ämnen i artikeln:

Balder FastigheterCastellumSinoma Fastigheter

Castellum har sålt en portfölj om 38 kontors- och logistikfastigheter i Storstockholm och Storgöteborg till Sinoma Fastighets AB, en struktur som ägs av Balder och institutionellt kapital och förvaltas av Redito. Det underliggande fastighetsvärdet i transaktionen är 1,7 miljarder kronor, efter avdrag för omkostnader och bedömd skatt.

– Affären innebär att vi kvalitetsförflyttar och koncentrerar vår portfölj till strategiska lägen. Det ligger i vår långsiktiga strategi att fortsätta växa och öka beståndets kvalitet och densitet genom såväl projekt som förvärv, kommenterar Henrik Saxborn, vd för Castellum.

Sammanlagt omfattar portföljen 174 000 kvadratmeter och har en bruttohyresintäkt om 152 miljoner kronor per år. Bland de större hyresgästerna återfinns Göteborgs stad, Alingsås kommun och Stockholms stad. Vakansgraden i portföljen uppgår till cirka 9 procent och återstående kontraktstid är i genomsnitt 2,7 år, enligt pressmeddelanden från Castellum och Balder.

I och med affären, som beräknas avslutas sista december, lämnar Castellum Alingsås och Lerum i Göteborgsområdet.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.