Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Balder miljardköper i Norge

Publicerad: 7 september 2020, 07:45

Göteborgsbaserade Balder köper det norska bolaget Anthon B Nilsens fastighetsportfölj.


Ämnen i artikeln:

Balder FastigheterErik SelinNorge

Marknadsvärdet på fastigheterna som ingår uppgår till cirka 3 miljarder norska kronor. 

I portföljen ingår fastigheter i Oslo och på Lahaugmoen, samt en utvecklingsportfölj om cirka 170 000 kvadratmeter. 

Balders vd Erik Selin säger i en kommentar att man äntligen hittat en lösning för att etablera sig med tyngd på den norska marknaden. 

– Vi har gjort ett par investeringar i Oslo och Inland, men har inte etablerat en större position, likt den vi har i Danmark och Finland. Via investeringen i Anthon B Nilsen Eiendom och med den portfölj och organisation de har utvecklat får vi genom transaktionen tillgång till många intressanta investeringsmöjligheter. Det känns helt enkelt fantastiskt bra att få bli delägare och välkomna ABN till Balderfamiljen, säger Erik Selin.

Anthon B Nilsen har 20 anställda. Bolagets vd, Peder Chr. Løvenskiold, säger att uppköpet gör att man får finansiell styrka att kunna konkurrera om och genomföra större och mer omfattande utvecklingsprojekt. 

– Detta kommer att vara långsiktigt bra både för den norska fastighetsmarknaden, för våra anställda och för oss som ägare, säger han. 

Tillträde beräknas ske under kvartal 4, villkorat av myndighetsgodkännande. 

Maria Nordlander

Redaktör

maria.nordlander@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.