Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Balder köper Spårvagnshallarna

Publicerad: 24 september 2012, 05:20

Fastighets AB Balder har tecknat avtal om förvärv av fastigheten Stockholm Spårvagnen 4, innefattande bland annat Spårvagnshallarna. Fastighetsvärdet uppgår till cirka 1 100 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Balder Fastigheter

Fastigheten har en uthyrningsbar yta om cirka 23 000 kvadratmeter och är uthyrd till bland annat Sirius International Insurance, Lowe Brindfors, SATS, Intellecta och JTI Sweden. Fastigheten är belägen i kvarteret beläget mellan Birger Jarlsgatan och Tulegatan samt Rådmansgatan och Tegnérgatan i centrala Stockholm.

Fastighetsvärdet uppgår till cirka 1 100 miljoner kronor, varav 300 miljoner kommer att erläggas genom emission av 1 000 000 preferensaktier till en teckningskurs om 300 kronor per aktie.

Tillträde kommer att ske den 1 oktober 2012. Styrelsen har därför för avsikt att, med stöd av bemyndigande från årsstämman, besluta om kvittningsemission på tillträdesdagen.

Balder har informerats om att säljaren av fastigheten har ingått avtal om att vidareförsälja ovanstående 1 000 000 preferensaktier till Svenska Handelsbanken AB (”Handelsbanken”), som i sin tur har beslutat att erbjuda dessa preferensaktier till försäljning i ett erbjudande riktat till allmänheten i Sverige och institutionella investerare i Sverige och utomlands.

Handelsbanken Capital Markets är finansiell rådgivare och Linklaters är legal rådgivare till Balder i samband med transaktionen.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Balder

Ämnen i artikeln:

Balder Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.