tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Balder köper ny tomt av Circle K – planerar 1 000 bostäder

Publicerad: 9 november 2022, 07:14

Om allt går enligt Balders plan finns en godkänd detaljplan runt sommaren 2023, vilket skulle innebära en säljstart tidigt 2024.

Balder köper en fastighet om 4 600 kvadratmeter av drivmedelskedjan Circle K. Därmed är Erik Selins bolag ett steg närmare stadsutvecklingsprojektet Sydöstra Centrum i Kungsbacka. Byggplanerna omfattar bostäder, kommersiella lokaler och, för Circle K:s del, en möjlighet att etablera en ny sorts fossilfri drivmedelsstation.

Ämnen i artikeln:

SvepetErik SelinCirkel KBalder FastigheterKungsbacka

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Fastighetsaffären mellan Balder och Circle K möjliggör 1 000 nya bostäder och möjlighet för Circle K att testa nytt i centrala Kungsbacka, uppger Balder i ett pressmeddelande.

Via området Sydöstra Centrum vill Balder skapa en naturlig förlängning av Kungsbackas stadskärna.

Circle K överlät nyligen sin del av marken till Balder men har inga planer på att lämna området. Istället planeras etablering av en för bolaget ny slags elladdningsstation på platsen, en idé som vuxit fram och utvecklas gemensamt av Circle K och Balder.

Läs mer: Balder: Har ökat i Entra – drar ifrån Castellum

Det är inte första gången som Erik Selins bolag gör affärer med Circle K. 2020 köpte bolaget bensinkedjans tomt på Birger Jarlsgatan, Sälgen 4, i Stockholm. Och nyligen skrev Fastighetsnytt om macktomtsköpet i Midsommarkransen i södra Stockholm.

– Vi är glada för samarbetet med Circle K som möjliggör Balders och Kungsbacka kommuns vilja att låta stadskärnan växa på ett smart sätt. Tack vare förvärvet av Circle K:s fastighet har vi nu nästan all den yta vi behöver för att gå vidare med planerna för Sydöstra Centrum, säger Magnus Aspenrot, fastighetsutvecklare på Balder, i en kommentar.

Läs mer: Selin i vittnesförhör: Röt till mot åklagaren

Nya macken blir 1 500 kvm

• Balders planer för Kungsbacka Sydöstra Centrum inkluderar totalt åtta kvarter med cirka 1 000 bostäder och lokaler i markplan på en yta av totalt cirka 90 000 kvadratmeter BTA. Mellan bostadshusen planeras gröna gårdar och i mitten av området en stadsdelspark.

• Circle K:s nya etablering är planerad till områdets sydöstra del, i hörnet där Hantverksgatan möter Varbergsvägen, är på cirka 1 500 kvadratmeter och kommer att hyras ut av Balder.

• Detaljplanen för området har varit ute på samråd och bearbetas nu vidare. Om allt går enligt plan finns en godkänd detaljplan runt sommaren 2023, vilket skulle innebära en säljstart tidigt 2024.

• Planen är att bygga området i etapper från norr till söder och de första boende skulle då kunna flytta in runt årsskiftet 2025/2026. Förutom planerna i Sydöstra Centrum har Balder byggplaner för ytterligare tre områden i Kungsbacka; Klovsten, Tölö och Forsbergen.

Källa: Balder

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev