Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Backahill lägger bud på Brinova

Publicerad: 16 maj 2012, 08:40

Budet på 105 kronor per aktie innebär att bolaget värderas till 2,74 miljarder kronor.

Ängelholmsbaserade Backahill Holding har lagt ett bud på samtliga aktier i Brinova Fastigheter AB. Backahill har samlat på sig drygt 53 procent av aktierna och knappt 68 procent av rösterna i Brinova vilket föranleder en budplikt.


Ämnen i artikeln:

Erik PaulssonBackahill FastigheterBrinova FastigheterGustaf Hermelin

Backahill Holding, som ägs av Backahill AB som i sin tur ägs till 100 procent av Erik Paulsson, bjuder 105 kronor per aktie, oavsett aktieslag, vilket innebär att bolaget värderas till 2,74 miljarder kronor. Det egna kapitalet uppgick vid första kvartalets slut till 126,6 kronor per aktie. Budet innebär en premie på cirka 1,5 procent jämfört med den volymvägda genomsnittliga betalkursen för Brinovaaktien på Stockholmsbörsen under de senaste 10 handelsdagarna.

Brinovas vd Gustaf Hermelin är med på budet och har enligt Nyhetsbyrån Direkt skjutit kapital till Backahill Holding för genomförandet av budet.

De senaste dagarna har det förekommit en del märkliga svängningar i Brinovas aktiekurs. Bland annat steg kursen med närmare 7 procent i måndags när i princip alla andra bolag sjönk, vilket uppmärksammades på Fastighetsnytt.se. Det kan tyda på att rykten om ett förestående bud har spridit sig men kan också ha någon helt annan förklaring.

Enligt Martin Hedensiö, kommunikationsansvarig på Nasdaq OMX i Stockholm, är budsituationer något som börsen följer noga.
– Vi uttalar oss dock inte om enskilda ärenden såvida de leder till erinran från Disciplinnämnden då de är publika, säger han.

Det som kan tala emot att någon har försökt profitera på inside-information är dock den ringa omsättningen i handeln med Brinovaaktien.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.