fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Axfast förvärvar cityfastighet i Stockholm av Atrium Ljungberg

Publicerad: 17 januari 2023, 06:44

Axfast förvärvar fastigheten Skotten 6 i centrala Stockholm av Atrium Ljungberg.

Foto: Jeanette Hägglund

Axfast har förvärvat den fastighet i Stockholm CBD som Atrium Ljungberg försökt sälja sedan en tid tillbaka. Det skriver köparen i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetAtrium LjungbergAxfastStockholm

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


I början av december förra året gick Atrium Ljungberg ut med att man förde diskussioner om att sälja fastigheten Skotten 6, även kallad Glashuset, i korsningen Drottninggatan och Kungsgatan i centrala Stockholm.

Läs också: Lista: 22 största fastighetsaffärerna 2022

Nu har fastighetsbolaget hittat en köpare i Axfast och försäljningen genomförs som en bolagsaffär där köparen tillträder fastigheten den 31 januari. Köpeskillingen för byggnaden med 13 500 kvadratmeter i uthyrningsbar yta uppgår till 1,9 miljarder kronor. Totalt hyresvärde beräknas till 95 miljoner kronor.

– Atrium Ljungbergs affärsmodell handlar om att utveckla attraktiva stadsmiljöer. Stora sammanhängande områden med en blandning av kontor, handel, bostäder, kultur och utbildning. Att sälja Skotten 6 är ett naturligt steg i att renodla vårt fastighetsbestånd till platser där vi har möjlighet att förverkliga vår vision och stadsutvecklingsstrategi, säger Annica Ånäs, vd Atrium Ljungberg, i en kommentar.

Läs också: Mikael Granath om miljardresan med Willhem: ”Blev idiotförklarade för affären”

Tidigare var Skotten 6 en del av PUB-varuhuset och innehåller än idag både kontor och handel i flera plan.

– Skotten 6 ligger i ett område vi känner väl och där vi äger flera fastigheter sedan tidigare. Vi ser en kombination av bra hyresgäster och långsiktig potential som vi tycker om, säger Johan Berfenstam, vd för Axfast, i en kommentar.

Rådgivare till Axfast var DLA Piper, Deloitte och WSP.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev