Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Avtal klart för renoveringarna i Gränby

Publicerad: 25 september 2012, 11:45

Efter en förhandling som pågått sedan 2011 är nu Hyresgästföreningen och Rikshem överens om etapp ett av ombyggnadsprojektet i Gränby.


Ämnen i artikeln:

HyresgästföreningenRikshem

Rikshem och Hyresgästföreningen är efter en längre tids förhandling nu överens om hyrorna avseende renovering för ombyggnadsetapp 1, med 281 lägenheter, i Gränby.
– Det är skönt att äntligen vara klar. Det har stundtals varit tufft, och vi har stått långt ifrån varandra, säger Per Claesson, förhandlare på Hyresgästföreningen.

Överenskommelsen innebär att lägenheterna renoveras i två nivåer. En fjärdedel av lägenheterna renoveras med 18 procents höjd hyra och resten med 34 procent höjd hyra. De hyresgäster med längst boendetid får välja först. Ursprungsbudet från Rikshem var 43 procents höjning för alla.

– Efter ett mödosamt och slitsamt arbete har vi nu kommit i ett läge där vi kan inleda upprustningen av lägenheterna i Gränby. Vi har gjort allt för att nå en överenskommelse, säger Sven-Göran Svensson, förvaltningschef på Rikshem.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Rikshem, Hyresgästföreningen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.