Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Australiensare köper Valad Europe

Publicerad: 4 februari 2015, 15:05

Valad Europe har förvärvats för en köpeskilling på 145 miljoner euro, knappt 1,4 miljarder kronor, av Cromwell Property Group (Cromwell). Säljare är Valad Europes ledande befattningshavare och Blackstone Real Estate Partners VI (Blackstone).


Ämnen i artikeln:

Valad

Valad Europe kommer att fortsätta drivas av samma ledningsgrupp ledd av Martyn McCarthy, styrelseordförande i Valad Europe. Valad Europe kommer att fortsätta drivas som en självständig verksamhet.

– Förvärvet av Valad Europe ger oss möjlighet att förvärva en framgångsrik plattform med mervärde avseende fastighetsfondförvaltning inom ett antal geografiska områden och sektorer. Verksamheten passar väl kulturellt med Cromwell, kompletterar vår befintliga kapitalförvaltningsverksamhet och främjar vår strategi att öka bidraget från kapitalförvaltning till cirka 20 procent. Vi välkomnar Martyn McCarthy och resten av Valad Europe-teamet och ser fram emot att fortsätta utöka Valad Europes verksamhet, och att dra nytta av framtida möjligheter över de två plattformarna, kommenterar Cromwells vd, Paul Weightman, i ett pressmeddelande.

– Valad Europe har varit en framgångsrik investering för oss och verksamheten fortsätter att stärka sin närvaro på den europeiska marknaden. Vi önskar teamet lycka till med Cromwell och är övertygade om att de kommer att fortsätta att skapa ytterligare framgångar, säger Anthony Myers, chef för Real Estate Europe på Blackstone.

Cromwell är en australiensisk managementgrupp avseende fastighetsinvesteringar och fonder med ett börsvärde på 1,8 miljarder euro. Valad Europe förvaltar tillgångar på 5,3 miljarder euro genom 24 mandat i 13 europeiska länder.

Förvärvet är villkorat av att Cromwell och Valad Europe erhåller godkännanden från UK Financial Conduct Authority och Guernsey Financial Services Commission, vilka beräknas erhållas senast den 9 april 2015.

Redaktionen

källa: Pressmeddelande

Ämnen i artikeln:

Valad

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.