tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Atrium Ljungberg säljer nedlagd skola i Nacka – köparen planerar fördubbla ytan

Publicerad: 8 juni 2022, 08:25

Hösten 1992 lades den kommunala Svindersviksskolan i Nacka ner. Sedan dess har skolan fungerat som både mediegymnasium och för friskoleverksamhet. 2021 lade hyresgästen Maestro Svindersvik AB, huvudman för friskolan Maestroskolan, ner verksamhet i samband med läsårets slut. Foto: Google maps

Hemsö förvärvar gamla Svindersviks skola, i centrala Nacka, av Atrium Ljungberg. Köparens ambition är en om- och tillbyggnation som innebär en fördubbling av lokalytan från 2.500 kvadratmeter till runt 5.000 kvadratmeter.

Ämnen i artikeln:

SvepetHemsö FastigheterAtrium Ljungberg

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Skolbyggnaderna uppfördes 1963 i samband med utbyggnaden av området Alphyddan. De ligger på andra sidan Värmdöleden – åt vattensidan till sett från Atrium Ljungbergs handelskluster Sickla köpkvarter. 

Efter att i flera år hyrts ut till en privat friskoleaktör (Maestroskolan) är stora delar är byggnaderna vakanta sedan 2021, med undantag av idrottslokalerna som hyrs av Nacka kommun. 

Svindersviks skola var en mellanstadieskola som ritades av arkitekt Tore Axén. Den var utrustad med tolv klassrum samt övriga anpassade skollokaler – Hemsö räknar med att kunna bevara och rusta upp stora delar av lokalerna för att de ska kunna fungera för en modern skolverksamhet även i framtiden.

Läs mer: Engelbert säljer fastigheter för rekreation i Nacka 

Den uthyrningsbara ytan uppgår till cirka 2.500 kvadratmeter och Hemsös ambition är att fördubbla denna genom tillskapande av nya ytor inom fastigheten. 

– Vi tror starkt på Nacka som tillväxtmarknad och är glada över att ha förvärvat en fastighet i ett centralt läge med goda förutsättningar att möta Nackas framtida behov av förskola, skola och idrottslokaler, kommenterar Jennifer Jennerhed, projektutvecklare på Hemsö.

Läs mer: 

Under sommaren och hösten genomförs en förstudie för att utreda förutsättningarna för fastigheten och närområdet.

Hemsö har sedan tidigare en stor fastighetsportfölj i Nacka och flera pågående nybyggnadsprojekt. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev