Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Atrium Ljungberg köper Söderhallarna

Publicerad: 29 november 2016, 07:03

Foto: Atrium Ljungberg.

Atrium Ljungberg förvärvar handels- och kontorshuset Fatburen 2 – Söderhallarna – vid Medborgarplatsen i Stockholm. Säljare är Stockholms stad, och köpeskillingen uppgår till 380 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Atrium LjungbergStockholms stad

Atrium Ljungberg förvärvar handels- och kontorshuset Fatburen 2 – Söderhallarna – vid Medborgarplatsen i Stockholm. Säljare är Stockholms stad, och köpeskillingen uppgår till 380 miljoner kronor.

Söderhallarna består av två fastigheter, varav Atrium Ljungberg redan äger en. I och med köpet kommer bolaget att äga och förvalta båda fastigheterna som Söderhallarna består av.

Fatburen 2 inrymmer saluhall, butiker och kontor med en total uthyrbar area om cirka 8 500 kvadratmeter med ett hyresvärde om 26 miljoner kronor.

Atrium Ljungberg planerar att rusta upp och utveckla Söderhallarna och skapa en mötesplats full av folkliv.

– Medborgarplatsen är en av Stockholms viktigaste mötesplatser men har en delvis outnyttjad potential. Stockholms stads mål är att öka folklivet kring Söderhallarna och Medborgarplatsen och genom att hallarna utvecklas stärks möjligheterna till det, säger Jan Valeskog, ordförande för fastighetsnämnden i Stockholms stad.

Avtalet är villkorat av beslut i kommunfullmäktige i Stockholms stad. Detta beslut beräknas fattas under första kvartalet 2017. Tillträdet beräknas därefter ske under andra kvartalet 2017.

Atrium Ljungberg vill även öppna upp fasaden mot torget för att skapa mer folkliv på platsen.

–  Förvärvet av Söderhallarna är ett led i vår strategi att skapa sammanhängande stadsmiljöer med en intressant blandning av innehåll, säger Annica Ånäs, vd på Atrium Ljungberg.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.